Subsidieregeling voor Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Heeft u een energiecoöperatie of VvE? Dan kunt u gebruik maken van de SCE. Deze regeling is de vervanger van de postcoderoos-regeling. 

Met deze SCE subsidieregeling kunnen investeringen worden gedaan, waarbij de zonnepanelen op een dak in een aanliggende postcode worden geplaatst. Zo kunnen bewoners, klanten of huurders in en nabij uw woonplaats gebruik maken van eigen groen geproduceerde stroom, zonder dat zij zelf zonnepanelen op het dak hebben liggen.

Haalbaarheidsstudie met tekening

Sunergetic maakt voor elke offerte aanvraag een indicatie. Daarop zijn de zonnepanelen voor uw dak ingetekend. Daarna komen we langs op locatie om een haalbaarheidsstudie te maken. Wanneer de offerte volgt, zit daarbij altijd een maatwerk tekening waarop de hele zon-PV-installatie in detail is getekend.

Neem vrijblijvend contact op

SCE is de nieuwe subsidieregeling voor coöperatieve energieopwekking

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief (beter bekend als de postcoderoos-regeling). 

De SCE richt zich op energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren, die in coöperatief verband hernieuwbare elektriciteit willen opwekken.

De SCE is een regeling waarin er zonnepanelen geplaatst kunnen worden in een aanliggende postcode. Uw huurders of de klanten van een energiecoöperatie (of stichting) kunnen de stroom van uw zonnestroom- installatie afnemen.

De SCE is een exploitatiesubsidie

Dit houdt concreet in dat de RVO uw subsidie uitkeert als een vast bedrag per geproduceerde kWh. Het basisbedrag hiervoor wordt ieder jaar door de RVO vastgesteld. De RVO bepaalt welk bedrag rendabel is voor uw installatie. Dit basisbedrag, dat u ontvangt nadat u de SCE hebt aangevraagd en deze is toegekend, staat daarna vast voor de gehele subsidieperiode; oftewel de komende 15 jaar. Zo heeft u 15 jaar lang zekerheid en profijt van extra rendement op uw investering. 

Stappenplan

Hieronder vindt u het stappenplannen voor het gebruikmaken van de SCE exploitatiesubsidie.

1
Stap 1: U vraagt uw eHerkenning aan.
+
-
2
Stap 2: Verzamel de juiste bijlagen voor uw aanvraag.
+
-
3
Stap 3: U dient uw aanvraag in.
+
-
4
Stap 4: Uw aanvraag wordt beoordeeld door het RVO.
+
-
5
Stap 5: U ontvangt een akkoord.
+
-

Sunergetic: uw partner voor verduurzamen

  • Sinds 2013
  • Levert, monteert en beheert
  • Alleen A-kwaliteit
  • Van advies tot monitoring
  • Alles uit 1 hand 

Doe een aanvraag. Wij helpen u verder!

Contact

Berenkoog 35,
1822BH, Alkmaar

+31(0)85 222 00 26 ma - vrij 09.00 - 17.00

contact [at] sunergetic.nl 

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze updates.

Copyright © Sunergetic B.V. Alle rechten voorbehouden. Sunergetic is aangesloten bij Techniek Nederland. Op al onze werkzaamheden, leveringen en materialen zijn de algemene leveringsvoorwaarden installerende bedrijven (ALIB) van toepassing.