Woonopmaat selecteert Sunergetic voor grootschalig zonnepanelen project

Woningcorporatie Woonopmaat uit Heemskerk kiest voor Sunergetic 

Woningcorporatie Woonopmaat uit Heemskerk heeft na een aanbestedingsprocedure Sunergetic gekozen als partner voor een ambitieus zonnepanelen project. Hierdoor kan een groot aantal huurders profiteren van zonne-energie. Sunergetic zal circa 1400 woningen voorzien van zonnepanelen van het merk Q-cells in het kader van het zonnepanelenproject.

[Alkmaar, september 2023]

Het project omvat 800 vrijstaande woningen en 600 appartementen. Op iedere woning zullen gemiddeld 8 zonnepanelen geïnstalleerd worden, wat resulteert in een totaal van 11.200 zonnepanelen.

Esme de Goede, van Sunergetic, zegt: "We kennen Woonopmaat al enkele jaren en zijn verheugd dat we hen kunnen helpen om hun woningvoorraad te verduurzamen met onze hoogwaardige Q-Cells zonnepanelen. Onze slimme processen dragen bij aan het succes van het verduurzamen van het woningbezit van woningcorporaties, waaronder nu ook Woonopmaat. Bovendien bevindt het project zich vlakbij ons hoofdkantoor in Alkmaar, wat het extra speciaal maakt." 

Projectregisseur Claudio Martina legt uit: "In samenwerking met Sunergetic bieden we onze huurders zonnepanelen aan voor hun woningen. Door het installeren van zonnepanelen dragen wij bij aan de verduurzaming en bieden wij onze bewoners de kans om flink te besparen op hun energierekening." 

De zonnepanelen worden aangeschaft door Woonopmaat, terwijl de huurders een maandelijkse vergoeding betalen. Uiteindelijk profiteren de bewoners hiervan, omdat de besparing op energiekosten hoger is dan de huur van de zonnepanelen. De daadwerkelijke opbrengst zal variëren per huishouden, afhankelijk van de ligging van de woning en het energieverbruik. 

Over Woonopmaat 

Stichting Woonopmaat heeft circa 8.800 sociale huurwoningen in Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee. Met ruim 70 medewerkers zet zij zich dagelijks in om bewoners een warm thuis te bieden. Woonopmaat is al sinds haar ontstaan actief in de Noordelijke IJmond. De organisatie is ontstaan uit de fusie tussen Woonfederatie Heemskerk en Kennemer Wooncombinatie. Deze vonden hun oorsprong meestal in de jaren vijftig, de periode waarin de sociale woningbouw in Heemskerk en Beverwijk een vlucht nam, als gevolg van de groei van de Hoogovens (het tegenwoordige Tata Steel).   

Einde persbericht. 

Lees hier meer algemene informatie over wat Sunergetic voor Gemeentes kan betekenen.

Foto onder: Blije gezichten en een getekend contract!