Sunergetic installeert 15.000 Qcells zonnepanelen op 1.500 woningen in gemeente Venlo

Gemeente Venlo kiest voor Sunergetic als partner.

Sunergetic heeft voor het zonnepanelenproject waarmee de gemeente Venlo huiseigenaren met een lager inkomen ondersteunt Q.PEAK DUO BLK M-G11S+ zonnepanelen van Qcells geselecteerd.

--

[Alkmaar, 28 juni 2023]

De gemeente Venlo gaat huiseigenaren helpen bij de aanschaf van een zonnesysteem door aantrekkelijke financiële voorwaarden beschikbaar te stellen. 

Vanuit haar consumentenlabel Zelfopwekken.nl plaatst Sunergetic de komende jaren zo'n 15.000 Qcells zonnepanelen op de daken van 1.500 woningen in de gemeente Venlo. Daarbij wordt het gehele proces van aanmelden, communiceren, installeren en monitoren door Zelfopwekken.nl verzorgd. 

De gemeente Venlo vindt het belangrijk haar inwoners te helpen energie te besparen en hun woning te verduurzamen. 

Met dit project ondersteunt gemeente Venlo huiseigenaren met een lager inkomen, waardoor zij tegen gunstige financieringsvoorwaarden een zonnesysteem kunnen laten installeren. Dit betekent dat huiseigenaren die gebruik maken van deze regeling de komende 15 jaar zijn voorzien van hernieuwbare stroom: onderhoud, service, monitoring en rendementsgarantie maken allemaal deel uit van dit aantrekkelijke totaalpakket. 

Jeroen van der Molen, directeur van Sunergetic zegt: “We zijn verheugd dat de gemeente Venlo Sunergetic als partner heeft gekozen. Het project is uiterst ambitieus, zowel op het gebied van hernieuwbare energie als op sociaal-economisch vlak. Sunergetic heeft veel ervaring en ondersteunt Nederlandse gemeenten en woningcorporaties bij het behalen van hun duurzame ambities en doelstellingen. Niet alleen door de beste totaaloplossing te bieden, maar ook door eindklanten persoonlijk te adviseren en te informeren over alle mogelijkheden, zodat voor elke unieke situatie de beste aanpak wordt gekozen.” 

Huiseigenaren die gebruik willen maken van het zonnepanelenaanbod kunnen eenvoudig terecht op de projectregistratiepagina op de speciale online portal van Zelfopwekken.nl. Elke huiseigenaar krijgt dan zijn eigen persoonlijke online account en woningdossier. Daar kan de huiseigenaar foto's of andere aanvullende informatie over zijn woning uploaden. Op basis van deze gegevens stelt Zelfopwekken.nl het meest ideale zonnepanelenaanbod op. Dit omvat een legplan/ontwerp voor het dak, de geschatte opbrengst en de maandelijkse aflossing die de huiseigenaar betaalt. 

Als de huiseigenaar tevreden is met de offerte, gaat hij een overeenkomst aan met de gemeente. De huiseigenaar leent het benodigde bedrag voor aanschaf, plaatsing en onderhoud van de panelen van de gemeente. Deze lening wordt vervolgens in 15 jaar afgelost in maandelijkse termijnen. Ook is het mogelijk om in één keer of versneld af te lossen. Uiteraard blijft de huiseigenaar dan ook recht houden op de 15 jaar service, onderhoud en monitoring. 

Het zonnepaneel systeem wordt vanaf dag één eigendom van de huiseigenaar. Dankzij de gunstige regeling profiteren zij direct van de opbrengst van het zonnesysteem, dat uitsluitend bestaat uit zonnepanelen van Qcells. 

In samenwerking met Qcells - een wereldwijd toonaangevende leverancier van volledig schone energieoplossingen - biedt Sunergetic/Zelfopwekken.nl haar klanten de meest betrouwbare en vertrouwde zonnepanelen op de markt. 

In het Venlo-programma worden 15.000 Q.PEAK DUO BLK M-G11S+ zonnepanelen van Qcell geïnstalleerd op circa 1.500 woningen. Deze zonnepanelen hebben een efficiëntie van maar liefst 21%, een strakke, geheel zwarte esthetiek en een productgarantie van 25 jaar met een lineaire prestatiegarantie van 25 jaar. Gemaakt met state-of-the-art half-cell PERC-technologie, en ondersteund door TÜV Rheinland's toonaangevende Quality Controlled PV (QCPV) certificeringsprogramma, zijn hoge prestaties en gemoedsrust standaard bij Qcells. 

Hans Puddu, Business Developer voor Qcells Benelux, zei: “Qcells en Sunergetic hebben een langdurige relatie in Nederland en we zijn verheugd dat we zijn geselecteerd voor deze regeling, die 1.500 woningen met een lager inkomen in Venlo zal helpen om te genieten van de voordelen van betrouwbare, betaalbare en schone zonne-energie voor vele jaren.”  

Zelfopwekken.nl verzorgt alle service en onderhoud van de installatie, in samenwerking met lokale installatiebedrijven. Na deze eerste periode van 15 jaar kan de huiseigenaar nog jarenlang profiteren van het rendement van de panelen. Zonnepanelen produceren na 25 jaar nog minimaal 85% van hun initiële vermogen. 

 Kijk voor meer informatie op https://venlo.zelfopwekken.nl of https://sunergetic.nl. 

 Over Sunergetic

Sunergetic heeft ISO 9001 en VCA 2-sterren certificering. Sunergetic B.V. uit Alkmaar is sinds 2013 gecommitteerd aan het versnellen van de CO²-reductie in Nederland door een transitie naar hernieuwbare energie. Dat doen wij door het organiseren van projecten en het installeren van zonnepanelen voor de zakelijke markt (en voor de particulier markt via Zelfopwekken.nl). Wij staan voor daadkrachtig advies, hoogwaardige producten, vakkundige installatie, professionele monitoring, goede service en onderhoud: alles onder één dak.  

Over Qcells 

Volledig Schone Energie Qcells is een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor schone energie, erkend voor zijn gevestigde reputatie als fabrikant van hoogwaardige zonnecellen en hoogwaardige modules, een portfolio van intelligente opslagsystemen en een groeiende internationale pijplijn van grootschalige projecten voor hernieuwbare energie. Qcell levert ook retaildiensten en pakketten voor hernieuwbare stroom aan eindklanten over de hele wereld. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seoul, Zuid-Korea (Global Executive HQ) en Thalheim, Duitsland (Technology & Innovation HQ) met diverse internationale productiefaciliteiten in de VS, Maleisië, China en Zuid-Korea. Qcells biedt volledig schone energie via het volledige spectrum van fotovoltaïsche producten, opslagoplossingen, contracten voor hernieuwbare elektriciteit en grootschalige zonne-energiecentrales. Via haar groeiende wereldwijde zakelijke netwerk dat zich uitstrekt over Europa, Noord-Amerika, Azië, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten, biedt Qcells uitstekende diensten en langdurige partnerschappen aan haar klanten in de utiliteits-, commerciële, overheids- en residentiële markten. 

Ga voor meer informatie naar: http://www.q-cells.com.