Subsidie zonnepanelen voor bedrijven

Er zijn verschillende zakelijke subsidies beschikbaar die u als ondernemer helpen uw investering te realiseren. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Sunergetic biedt u maatwerk ondersteuning om gefundeerd te komen tot een slimme investering met een geweldige ROI. 

Gratis advies op maat

Wilt u geheel vrijblijvend dat wij de mogelijkheden van uw bedrijfsdak voor u in kaart brengen?

Gratis voorstel aanvragen

Subsidies & fiscale regelingen

Sunergetic biedt ondernemers maatwerk. Zakelijke subsidies en fiscale regelingen maken uw investering mogelijk nóg aantrekkelijker. Indien nodig helpen we u daarom graag met advies of met informatie om de benodigde financiering te realiseren.

Samen met u werken we zo stap voor stap toe naar een duurzame investering met een hoge ROI. Hieronder en op de volgende pagina's leest u meer over welke zakelijke subsidies en regelingen er anno 2022 beschikbaar zijn. 

We hebben 2  korte video's opgenomen waarin we uitleggen welke subsidies er van toepassing zijn op een klein- en groot verbruiksaansluiting op het net.


Subsidies zonnepanelen voor bedrijven met kleinverbruik aansluiting op het net

Subsidies zonnepanelen voor bedrijven met grootverbruik aansluiting op het net

SDE++ Subsidie

Als bedrijf komt u met een investering in duurzame elektriciteit mogelijk in aanmerking voor SDE++ subsidie. SDE ++ is een jaarlijkse subsidie die moet worden toegekend en daarna 15 jaar lang wordt uitgekeerd. 

Deze subsidie is alleen van toepassing wanneer uw bedrijf een grootverbruiksaansluiting heeft (groter dan 3*80A).   


Meer lezen over SDE++ Subsidie

EIA Fiscale regeling

Deze fiscale regeling staat voor de Energie-investeringsaftrek. Deze regeling is voor u als ondernemer van toepassing wanneer u een kleinverbruiksaansluiting heeft (niet groter dan 3*80A). De EIA wordt meestal in combinatie met de KIA toegepast, hetgeen kan leiden tot zeer veel voordeel. 

Interesse? Sunergetic adviseert uw bedrijf vrijblijvend en bepaalt aan de hand van een offertetraject wat het totale voordeel op de aanschaf van uw duurzame investering wordt. 

Meer lezen over EIA Subsidie

KIA Fiscale regeling

De KIA-subsidie is ook een fiscale regeling. Het staat voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en het is een extra aftrekpost op uw winst. De KIA kan worden gecombineerd met EIA aftrekpost.

Deze combinatie is voor veel MKB ondernemers aantrekkelijk omdat deze van toepassing is wanneer u een kleinverbruiksaansluiting heeft (niet groter dan 3*80A). 

Interesse? Sunergetic begeleidt u vrijblijvend bij uw aanvraag traject. Wij bepalen graag samen met u wat het totale voordeel op de aanschaf van uw duurzame investering kan worden, alvorens u tot aanschaf over gaat.

Meer lezen over KIA Subsidie

ISDE-Subsidie

De ISDE-subsidie staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. 

Deze subsidie is van toepassing voor ondernemers die u een kleinverbruiksaansluiting hebben (niet groter dan 3*80A) én een jaarlijks verbruik dat hoger is dan 50.000 kWh.

Meer lezen over ISDE Subsidie

SCE Subsidie

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is eigenlijk speciaal voor u van toepassing als u een energiecoöperatie bent of u een Vereniging van Eigenaren bent.

Meer lezen over SCE regeling
zakelijk zonnepanelen bedrijf subsidie installatiebedrijf leverancier

Maatwerk beschikbaar voor elk type ondernemer

Als adviseur en leverancier start Sunergetic altijd bij de mogelijkheden van uw dak. Wij geven altijd vrijblijvend advies voor het plaatsen van zonnepanelen inclusief de montage.

Onze experts beoordelen eerst vakkundig of uw bedrijfsdak ook geschikt is voor opwekking met zonnepanelen. 

Hier kunt u lezen wat wij doen voor bedrijven.

Is uw dak geschikt? Dan ontvangt u van ons een vrijblijvende indicatie met reeds een gedetailleerde schets van uw bedrijfsobject. 

De opbrengst, die u jaarlijks kunt verwachten, wordt specifiek berekend voor uw bedrijfslocatie! 

Wij beschrijven daarnaast de benodigde producten en werkzaamheden die nodig zijn. Ook subsidie-aanvragen worden meegewogen bij de aanschaf. 

Vraag vandaag nog een indicatie aan voor uw dak! Dit geeft u een goed financieel beeld voor uw investering en voor de uitvoer.

Hier kunt u meer lezen over onze aanpak en werkwijze.

Sunergetic: uw partner voor verduurzamen

  • Sinds 2013
  • Levert, monteert en beheert
  • Alleen A-kwaliteit
  • Van advies tot monitoring
  • Alles uit 1 hand 

Doe een aanvraag. Wij helpen u verder!