De gebouwde omgeving
verduurzamen

Nederlandse gemeenten staan voor een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid. U wilt inwoners en ondernemers stimuleren hun woning of bedrijfspand te verduurzamen en de klimaatdoelen halen. Comfortabel wonen en lagere energielasten staan daarbij hoog op de agenda.

Sunergetic organiseert en realiseert duurzame zonne-energie projecten in diverse gemeenten om de transitie mogelijk te maken. Wij zetten in op duurzame maatregelen zoals isoleren, PV en PVT met een (hybride) warmtepomp.

Bekijk de video hieronder en leer hoe Sunergetic gemeenten helpt bij het verduurzamen. 

Lees het verslag van de kennissessie: Zonnepanelen op beschermd stadsgezicht - 17 mei 2023 voor Gemeenten & Woningcorporaties

Wethouder Floor Roduner van de Gemeente Haarlem, architect Peter Rutten van PR architectenburo, Lenneke Sloof - Hoek van TNO, Peter Felix, manager vastgoed bij Woningcorporatie Heuvelrug Wonen Doorn en Esme de Goede & Jeroen van der Molen van Sunergetic B.V. deelden hun kennis & ervaring met u afgelopen woensdag 17 mei 2023 in het Teylers Museum te Haarlem. 

Lees het hele verslag

Bekijk hier de korte video samenvatting van de kennissessie.

Duurzame gebouwde omgeving in 2030

Om de klimaatdoelen van 2030 te halen moeten alle gemeentes grote stappen maken. Wij leveren de ervaring, het gereedschap en de know-how om uw ambities waar te maken op grote schaal. 

Wat wordt de duurzame routekaart voor uw gemeente? Wij helpen u graag bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Wij helpen gemeenten met het behalen van de vastgestelde klimaatdoelen per wijk en vaak beginnen wij met het plaatsen van zonnepanelen. Om de CO2 uitstoot voor de bestaande bouw jaarlijks verder te reduceren, kunt u ook rekenen op Sunergetic. 


Maak een afspraak

Bekijk de video en leer dat veiligheid altijd vooropstaat bij onze werkzaamheden. Weet dat Zelfopwekken.nl onderdeel is van Sunergetic B.V.

All-electric of hybride warmtepomp comfort voor wijken in gemeentes

Nederlandse gemeentes staan aan de vooravond van een grote verbouwing. Een transformatie van de ruim 7 miljoen woningen en 1 miljoen overige bestaande gebouwen. 

De meeste gebouwen zijn slecht geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas. Van het gas af betekent dat we gaan isoleren, schone elektriciteit gaan gebruiken en deze ook zelf zullen opwekken. Een hybride tussenoplossing met een warmtepomp naast de bestaande CV-ketel is ook mogelijk waar 60-80% op de gasrekening wordt bespaard.

Sunergetic levert de diensten om van de bestaande bouw goed geïsoleerde woningen en gebouwen te maken, die we met behulp van hernieuwbare energie en warmtepompen verwarmen.

Maak een afspraak