Gemeente Roermond kiest voor zonnepanelen van Sunergetic

Gemeente Roermond kiest voor Sunergetic als partner.

Roermond zet zich in voor optimale benutting van zonne-energie in de gemeente in samenwerking met Sunergetic. Vanuit haar consumentenlabel Zelfopwekken.nl zal Sunergetic de komende jaren minimaal 8000 zonnepanelen op de daken van 800 woningen installeren. Daarbij wordt het volledige proces van inschrijving, installatie en monitoring door Zelfopwekken.nl verzorgd.

[Alkmaar, januari 2023]

De gemeente Roermond zet samen met bewoners, bedrijven en instellingen in op schone energie. Dit draagt bij aan een schonere lucht, een lagere energierekening voor bewoners en aan de verduurzaming van de regio. De gemeente ondersteunt met dit project woningeigenaren met een kleine portemonnee die via een gunstige financiering van de gemeente zonnepanelen kunnen installeren. Daarnaast worden bewoners volledig ontzorgd voor de komende 15 jaar: onderhoud, service, monitoring en opbrengstgarantie maken onderdeel uit van dit aantrekkelijke totaalpakket. 


Wethouder Gemeente Roermond Jos van Rey zegt: “We willen zoveel mogelijk inwoners van Roermond helpen met het opwekken van eigen energie. Daardoor besparen ze geld op hun energierekening. Het is voor ons belangrijk dat we onze inwoners ontzorgen bij het verduurzamen en Zelfopwekken.nl is hier de juiste partner voor”. 


Jeroen van der Molen, algemeen directeur Sunergetic zegt: ”Wij zijn blij met deze overeenkomst. We weten dat we de inwoners van de gemeente Roermond zeer goed kunnen helpen bij het opwekken van hun eigen energie met zonnepanelen vanuit onze locatie Swalden (onderdeel van de gemeente Roermond). Dit doen wij al bij veel andere gemeentes en woningcorporaties in Nederland”. 


Na inschrijving ontvangt iedere woningeigenaar zijn persoonlijke woningdossier. Hier kan hij/zij foto’s of andere extra informatie uploaden over de woning. Aan de hand van deze gegevens stelt Zelfopwekken.nl de meest ideale offerte op. Hierin staan een legplan voor het dak, de geschatte opbrengst en het maandbedrag voor de lening. Gaat de woningeigenaar akkoord met de offerte? Dan gaat hij/zij een overeenkomst met de gemeente aan. De woningeigenaar leent het bedrag voor aanschaf, aanleg en onderhoud van de panelen van de gemeente. Die lening betaalt men in 15 jaar terug. Het is ook mogelijk om in één keer of versneld af te lossen. De woningeigenaar blijft dan natuurlijk wel recht houden op de 15 jaar service, onderhoud en monitoring. 


De installatie is vanaf de eerste dag eigendom van de woningeigenaar. Door de gunstige regeling profiteert deze meteen van de opbrengst uit de zonnepanelen. Zelfopwekken zorgt voor service en onderhoud in samenwerking met lokale installatiebedrijven. Na deze periode kan de woning eigenaar nog jarenlang profiteren van de opbrengst. Zonnepanelen brengen na 25 jaar namelijk nog minimaal 85% op van het startvermogen. 

 Einde persbericht. 

Lees hier meer algemene informatie over wat Sunergetic voor Gemeentes kan betekenen.