Zonnepanelen voor uw vakantiehuis nodig? Wij verduurzamen complete vakantieparken

Het verduurzamen van complete vakantieparken (en vakantiewoningen) met zonnepanelen is onze specialiteit. Bij een van onze klanten, Europarcs voorzien we complete parken van zonnepanelen, zowel bij nieuwbouw als bij bestaande vakantiewoningen in particulier bezit. Samen met de eigenaar van het vakantiepark en de vakantiehuizen komen we tot de juiste aanpak. 

De investering in zonnepanelen betaalt zich snel terug, aangezien alle benodigde stroom met zonne-energie wordt opgewekt en de energieprijzen flink zijn gestegen. Graag helpen we ook u met het verduurzamen van de vakantiewoningen op uw vakantiepark. 

 In de video hieronder ziet u hoe we EuroParcs helpen met het verduurzamen van de vakantiewoningen van de toekomst. Op de Floriade Expo 2022 maakte we o.a. de “Rebelhouse” en chalet “Just nature” energie neutraal met Q-CELLS zonnepanelen.

Zijn de daken van uw vakantiewoningen geschikt voor zonnepanelen?

Als u uw contactgegevens aan ons doorgeeft, beoordelen onze technici uw dak vrijblijvend of deze geschikt zijn voor zonnestroom. Zijn de daken van de vakantiewoningen op uw vakantiepark geschikt voor zonnepanelen? Dan ontvangt u gratis en binnen 10 werkdagen een eerste indicatie met maatwerk tekening én een eerste rendementsberekening. Samen met u als vakantiepark eigenaar maken we een voorstel voor het park en de particuliere vakantiehuis eigenaren. Wij verzorgen dit proces compleet voor u. 

Indien de indicatie en de opbrengstprognose u aanspreken, komen wij daarna vrijblijvend langs voor een technische inspectie. Dit vooronderzoek naar de mogelijkheden is bepalend voor het definitieve ontwerp. Wij bieden u dit aan als service.

Wij brengen bij het bezoek ook uw energiebehoefte van uw vakantiepark voor de komende jaren in kaart. Op deze manier kennen we de randvoorwaarden voor uw vakantiepark en kunnen we exact tegemoet komen aan uw behoeftes. 

Daarnaast brengt onze financieel expert tegelijk voor u en uw boekhouder in kaart welke subsidie-vorm het beste bij uw situatie past.   

Geef uw contactgegevens door

Wilt u zonnepanelen op uw vakantiewoning?

Vakantieparken gebruiken vaak onnodig te veel elektriciteit met hoge energierekeningen tot gevolg. Met zonnepanelen op de vakantiehuizen in uw park kunt u uw eigen stroom opwekken en zelfs energie-neutraal worden. Met een zonnepanelen-installatie op het dak van uw vakantiewoningen draagt u ook bij aan de duurzame energievoorziening van het gehele park en aan een behoorlijke CO2 reductie. 

De overheid stimuleert vakantieparken en eigenaars van vakantiewoningen zoals u daarom met verschillende regelingen en subsidies. Zo komen ze u tegemoet om duurzame plannen te realiseren. 

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs zonne-energie. Zij helpen u graag verder met persoonlijk advies op maat.  

Maak een afspraak

Sunergetic zonnepanelen Enkhuizerstrand - Europarcs

Alle 160 beach lodges op EuroParcs Enkhuizer Strand zijn duurzaam gebouwd en voorzien van een waterpomp en zonnepanelen waardoor ze gasloos zijn. De zonnepanelen zijn allen geïnstalleerd door Sunergetic.  We vertellen u graag meer over dit en vele andere van onze verduurzaming projecten.

Green key doelstellingen behalen voor uw vakantiepark?

Bent u als vakantiepark bezig met het behalen van de Green Key? Sunergetic helpt u om de doelstellingen te behalen. Door jarenlange ervaring binnen de toerisme- en recreatiebranche bent u verzekerd van goed advies over uw energieverbruik binnen het park. 

Sunergetic adviseert u over zonnepanelen, maar ook wordt er in brede schaal naar het verbruik binnen het park gekeken. Zo kan LED zorgen voor een besparing van 90% op het stroomverbruik van verlichting.

Doordat Sunergetic uw woningeigenaren informeert over de mogelijkheden van zonnepanelen, wordt er een win-win situatie gecreëerd. De woningeigenaren investeren in kostenbesparing waarbij u de verduurzamingsdoelstellingen behaald voor de Green Key. 

Met een zonnepanelen-installatie op het dak van de vakantiewoning wordt er bijgedragen de duurzame energievoorziening van het gehele park. Wordt er op het moment van opwekking de stroom niet door de eigenaar verbruikt, dan kunnen de omliggende woningen daar gebruik van maken. 

Ook de doelstellingen voor de Green Key behalen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs zonne-energie. 

Zij helpen u graag verder met persoonlijk advies op maat.

Afspraak maken over Green Key

Energie besparen op uw vakantie vakantiepark?

Uiteraard begint het verduurzamen bij het besparen van energie op uw vakantie park en in uw vakantiewoningen. Het gebruiken van LED verlichting levert al snel een besparing op van 90% op de kosten van verlichting. Slimme apparaten die minder energie verbruiken helpen ook enorm bij het besparen van stroom. Door het plaatsen van zonnepanelen, wekt u de stroom op die wordt verbruikt in de vakantiewoningen.

Naast het plaatsen van zonnepanelen is het isoleren van de vakantiewoningen ook aan te raden aangezien dit zorgt direct voor een besparing. Een goed geïsoleerde woning heeft namelijk minder warmteverlies. Dankzij geïsoleerde muren, plafonds, vloeren en het plaatsen van dubbelglas kan de temperatuur in uw vakantiehuizen efficiënter gereguleerd worden. Zo blijft het in de winter lekker warm in de vakantiewoningen en in de zomer is het er koel dankzij goede ventilatie. 

Het plaatsen van een kleine warmtepomp kan ook interessant zijn, zeker in combinatie met PVT-panelen. Soms kiest men voor infraroodpanelen ivm de lage aanschafkosten.

Neem SVP contact met mij op

Duurzame vakantiepark projecten en referenties 

Europarcs

Samen met Europarcs verduurzamen we de vakantieparken. We creëren  innovatieve projecten: van grote zonnepanelen acties tot all-electric-vakantie woningen.

Adria Chalets

Sunergetic heeft samengewerkt met Adria in Slovenië om 42 chalets te voorzien van een mooie set zonnepanelen.

Beachlodges Enkhuizer Strand

Sunergetic plaatste zonnepanelen op  160 daken van de Enkhuizer Strand Beachlodges.

Aanpak voor verduurzamen vakantieparken

Met de programma's van Sunergetic kunt u uw vakantiepark (en vakantiewoningen) verduurzamen. Wij sluiten aan bij uw meerjaren onderhoudsplan van uw vakantiepark. De maatwerk aanpak die wij voorstellen omvat alle werkzaamheden, de bewoners-communicatie en de software-applicaties, die nodig zijn voor uw ‘verduurzamings' project. 

Met de juiste werving en een persoonlijk proces worden de particuliere eigenaren van de vakantiewoningen op uw vakantiepark steeds goed geïnformeerd. Ze ontvangen een advies op maat en worden persoonlijk en stapsgewijs begeleid. 

Na installatie worden de prestaties van alle solar systemen gemonitord. Wij verzorgen dit complete proces van A-Z voor u.

Vraag meer informatie aan
Monitoring: Meten is weten bij uw zonnepanelen

Compleet monitoring platform: voor vakantieparken én eigenaren van vakantiewoningen. 

SolarResult is de oplossing om efficiënt de prestaties van zonnestroom-installaties te monitoren. Dit garandeert dat Sunergetic levert conform de afgesproken opbrengstgarantie. 

Zo kunt u als vakantiepark eigenaar invulling geven aan kosten beheersing. Dit product is door Sunergetic in de afgelopen zeven jaar ontwikkeld. 

Reeds 2.300 tevreden bewoners maken gebruik van onze zonnepaneel monitoring App! 

Wilt u meer weten over de monitoring van uw zonnepanelen en onze app waarin u ten alle tijden de prestaties van uw zonnestroom installatie kan zien?

Vraag meer informatie aan

Vakantieparken met zonnepanelen

Sunergetic helpt eigenaren van vakantieparken met het verduurzamen. Dit gaat altijd in samenwerking met de vakantiehuis eigenaren. Hierbij kunnen wij de complete communicatie verzorgen met de particuliere eigenaren van de individuele vakantiewoningen. Met onze aanpak hebben wij sinds 2019 alleen bij Europarcs al ruim 250 recreatiewoningen naar wens geïnstalleerd.

Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden en onze referenties.


Turn key verduurzaming: wel zo efficiënt

Wij bedienen eigenaars van vakantie parken en vakantie woningen van begin tot eind. Van de eerste indicatie tot aan de installatie, monitoring en onderhoud. Bij Sunergetic heeft een partner die u verder helpt van A tot Z. 

Wij bieden u ook de mogelijkheid voor het gefinancierd plaatsen van het systeem. Onze dienstverlening is toegespitst op zonnepanelen voor vakantieparken, bedrijfspanden, agrarische gebouwen, industrieel vastgoed en wooncomplexen (woningcorporaties). 

Doordat wij al sinds 2013 actief zijn, hebben wij ruime ervaring opgebouwd. Wij bieden u een efficiënte aanpak met oplossingen voor alle stappen in het realisatieproces. Sunergetic maakt zakelijk investeren in een zonnestroom systeem eenvoudig en aantrekkelijk. In plaats van een kostenpost worden de daken van uw vakantiewoningen een waardevolle asset.

Maak een afspraak
Verdien geld met het dak van uw vakantiewoningen

In plaats van een kostenpost worden de daken van uw vakantiewoningen een waardevolle asset. 

> U behaalt een hoge ROI. 

> De zon is een onuitputtelijke, duurzame energiebron. 

> Er is geen sprake van luchtvervuiling of CO2-uitstoot. 

>  Sunergetic biedt u een financieringsoptie via financial lease aan. 

> Wij ondersteunen u bij het regelen van subsidies. 

Er zijn voor vakantiepark eigenaren verschillende subsidies beschikbaar voor het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen. Wij helpen u vooruit met informatie en een stappenplan waarin subsidie aanvragen worden meegenomen.

Ja, ik wil ook geld verdienen met mijn dak
Software & applicaties voor verduurzaming bij vakantieparken

Onze applicaties zijn door Sunergetic software developers in eigen huis ontwikkeld. Omdat alles uit één hand komt, van opname tot oplevering en monitoring is er een online en digitaal proces beschikbaar. 

Onze software en onze processen zijn in de praktijk beproefd en verbeterd. Dit zorgt voor een geïntegreerde aanpak waarmee u als vakantiepark eigenaar stappen kunt zetten om uw ambities op te schalen. 

Wij spreken daarom van de uitrol van een programma. 

Als vakantiepark eigenaar heeft u 24/7 online inzicht in de projectadministratie op adres niveau. Door deze transparante manier van werken, kunnen wij u als organisatie geheel 'ontzorgen'. Wij ondersteunen u bij uw informatiebehoefte ten behoeve van de NTA8800, de nieuwe rekenmethode voor de bepaling van de energieprestatie. 

Wilt u ook starten met het verduurzamen van uw vakantiepark en de woningen die u op uw park staan? We helpen u graag verder om de mogelijkheden in kaart te brengen en te bespreken. 

Neem vandaag nog contact met ons op. 

Maak een afspraak