De SolarHero Academy is een officieel geaccrediteerd InstallQ exameninstituut

Wij zijn trots om te vermelden dat de SolarHero Academy, het interne trainingsinstituut van Sunergetic, als één van de vijf examencentra in Nederland de InstallQ accreditatie heeft behaald!

Heerenveen, juli 2024

InstallQ toetst en verleent als toonaangevende kwaliteitsorganisatie InstallQ erkenningen aan installatiebedrijven, adviseert over certificeringen en geeft accreditaties af aan vakbekwame exameninstituten. De accreditatie betekent dat de SolarHero Academy InstallQ examens op het vakgebied zonne-energie (praktijk en theorie) mag afnemen voor PV-monteurs en het landelijk geregistreerde certificaat mag uitreiken.

 "We zijn met het behalen van deze accreditatie redelijk uniek in Nederland (1 van de 5 centra), maar helemaal uniek als het gaat om een in-corporated opleidingscentrum. Iets om trots op te zijn!", aldus Bolke van den Berg, manager kwaliteit en training SolarHero Academy.

Aan welke vereisten moet het InstallQ examen voldoen?

Het examen wordt getoetst op een aantal vastgestelde voorwaarden en normen (eindtermen). Deze worden opgesteld in onderwerp gerelateerde examencommissies. Met de accreditatie voor het examen wordt aangetoond dat het examencentrum beschikt over actuele kennis die voldoet aan de vastgestelde voorwaarden binnen de installatiesector en aan de wet- en regelgeving. Het kader voor de vastgestelde voorwaarden is bepaald door het Centraal Register Techniek. De accreditatie is vaak voor werknemers een vereiste om een bewijs van vakbekwaamheid af te geven. 

Solarhero Acadamy waarborgt kwaliteit eigen monteurs

Het interne trainingsinstituut zorgt voor de scholing en het op pijl houden van het kennisniveau van de monteurs. Zodra de monteurs met succes het InstallQ examen hebben afgelegd beschikken zij over een InstallQ certificaat. Hiermee kunnen zij hun vakbekwaamheid aantonen. SolarHero Academy toont met de accreditatie aan dat er wordt voldaan aan door overheden, beroepsverenigingen of in ander kader gestelde vakbekwaamheidseisen. Het kennisaanbod en examen biedt hiermee aantoonbaar kwaliteit. 

 “Bolke van den Berg heeft het gepresteerd om binnen een jaar de SolarHero Academy op te zetten en zo ver te brengen. De erkenning is een mijlpaal in de 
10-jarige geschiedenis van Sunergetic. Het vormt een van de pijlers waarmee ons bedrijf haar kennis zal borgen om ook de komende 10 jaar het verschil te blijven maken”, aldus Jeroen van der Molen. 

De accreditatie van de SolarHero Academy is op naam van Sunergetic opgenomen in het register van De Echte installateur.