Energietransitie

Gemeenten hebben een lastige rol te vervullen in de energietransitie. De weg ernaar toe is niet duidelijk.

De energietransitie is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Het waarmaken van de klimaatdoelen heeft grote gevolgen. Wij zijn gedwongen veel zaken te heroverwegen, bijvoorbeeld voor de wijze waarop we produceren, reizen en onze huizen verwarmen.

Nederlandse gemeentes willen deze grote uitdaging aangaan, maar de praktijk is weerbarstiger en veranderingen doorvoeren is soms lastiger dan het lijkt. 


De grootste verbouwing aller tijden

De doelen van de energietransitie zijn over het algemeen wel duidelijk, maar dat geldt niet voor de weg ernaar toe. Met name waar het gaat om de warmtetransitie staan gemeenten voor de opgave om in 2050 of al in 2040 volledig aardgasvrij te zijn. 

Daarom wordt gezocht naar en geïnvesteerd in duurzame alternatieven om gebouwen gasloos te verwarmen en te voorzien van zelf opgewekte elektriciteit. 

Veel is nog onduidelijk. Welke rol kan/wil de gemeente hierin spelen, wat kan verwacht worden van andere belangrijke spelers en hoe betrek je de inwoners bij deze transitie?  

Snelle levering en installatie

Sunergetic levert als projectorganisatie alle services, software en producten die nodig zijn om wijken gericht te verduurzamen. Wij helpen mee met de communicatie, maken goede afspraken met onze leveranciers en zorgen voor vaste distributiepunten verspreid door Nederland. 

Zo kunnen wij relatief snel leveren en worden bewoners professioneel begeleid en efficiënt geholpen.

Gratis voorstel aanvragen

De kwaliteit van zonnepanelen bepalen

Nadat u het voorstel heeft ontvangen, neemt onze adviseur persoonlijk contact met u op. Samen doorloopt u het voorstel in detail. 

U spreekt uw wensen en vragen met hem/haar door. Zo weet u straks precies waarom wij bepaalde keuzes maken. Ook lichten we toe hoe wij de kwaliteit en uw hoge rendement garanderen.

  • Welke factoren beïnvloeden uw opbrengst?
  • Waar moet u bij een plat dak op letten?
  • Waar moet u bij een schuin dak op letten? 
  • Welke omvormer levert het meeste rendement?
  • Hoe plaatst u de zonnepanelen optimaal? 
  • Wat wordt uw rendement?

Lees hier hoe u de kwaliteit van zonnepanelen zelf bepaalt.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Zonnepanelen die stroom produceren worden ook wel PV-zonnepanelen genoemd. PV staat voor Photo Voltaïc. ’Photo’ betekent licht en ‘Voltaïc’ betekent elektriciteit. De efficiëntste PV-zonnepanelen worden gemaakt van gekristalliseerd silicium.

  • Kristallijne zonnepanelen zijn er zowel in zwarte als in blauwe varianten. De blauwe zijn "polykristallijne" zonnepanelen. De zwarte zonnepanelen zijn "monokristallijne" zonnepanelen. Dit is het type dat ZelfOpwekken.nl aanbiedt.
  • Er bestaan ook "dunne folie" of "flexibele folie" zonnepanelen, deze kent u van rekenmachines. Hoewel ze wel gebruik maken van het photovoltaïc-effect, leveren deze niet zoveel stroom als de kristallijne PV-zonnepanelen. 
  • Er zijn ook andere soorten zonnepanelen, zoals de zonnecollectoren (warm water) en de PVT-zonnepanelen (combinatie PV en warm water).

ZelfOpwekken.nl | Alles voor hoog rendement

Als u krachtige zonnepanelen aanschaft, verdient uw investering zich gemiddeld in 6-7 jaar terug. 

Daarna heeft u jarenlang gratis stroom, want hoge kwaliteit zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Het uithoudingsvermogen van uw zonnepanelen zijn doorslaggevend voor uw rendement.

ZelfOpwekken.nl zoekt voor uw dak en situatie de beste opties uit. Wij geven u altijd een persoonlijk en eerlijk advies.

Hoe hoog wordt uw rendement?
Vraag gratis een voorstel op maat aan voor: