Zonnepanelen leasen bedrijfspand Fromagerie L’amuse IJmuiden

Bij kaas specialist Fromagerie L’amuse in IJmuiden plaatsten wij een installatie van 141 lease zonnepanelen. Het bedrijfspand bevindt zich aan de kade in het IJmuidense havengebied - in windzone 1.

“Wij wilden het hoge stroomverbruik van de koelinstallaties compenseren en onze energierekening verlagen. Met de pv-installatie van 141 lease zonnepanelen wekken we nu een groot deel van onze stroom zelf op. Door onze zonnepanelen te leasen via Sunergetic konden we al snel installeren en besparen we direct, zonder hoge kosten vooraf” 

Fromagerie L'amuse IJmuiden

Zonnepanelen leasen

Om haar bedrijfsactiviteiten verder te verduurzamen heeft Fromagerie L‘amuse gekozen voor zonnepanelen met lease van Sunergetic. De verduurzaming van de bedrijfsloods begon met het verminderen van het stroomverbruik. 

 De eerste grote stap die werd genomen was het laten bouwen van een nieuwe koelcel die minder energie verbruikt en de kazen optimaal koelt. De volgende logische stap was het plaatsen van zonnepanelen, zodat de verbruikte stroom zoveel mogelijk zelf opgewekt kon worden. Goed voor het milieu, voor de kazen en uiteraard ook voor de portemonnee. 

“Wij verbruikten in ons bedrijfspand in IJmuiden relatief veel stroom door de grote koel-vries ruimten die we gebruiken om onze kazen in te bewaren.” - Fromagerie L’amuse IJmuiden 

Wilt u uw zakelijke energiekosten effectief verlagen met lease zonnepanelen?

Er is gekozen voor kwaliteitsproducten met 25 jaar productgarantie. Een pv-systeem plaatsen vlak bij zee vereist extra aandacht, vanwege de zoute lucht en de vaak harde wind. Daarnaast was de uitdaging in wezen het financieren van de zonnepanelen. 

De Corona-crisis zorgde in 2021 voor een extra uitdaging qua cashflow. Na overleg met de accountant is gekozen voor een lease – koop constructie zodat er geen initiële investering nodig was. Uit de besparing wordt de financiering terugbetaald. 

Na 10 jaar zijn de zonnepanelen volledig eigendom van Fromagerie L’amuse. 

 “Wij wilden het hoge stroomverbruik van de koelinstallaties compenseren en onze energierekening verlagen. Met de pv-installatie van 141 zonnepanelen wekken we nu een groot deel van onze stroom zelf op. Door onze zonnepanelen te leasen via Sunergetic konden we al snel installeren en besparen we direct, zonder hoge kosten vooraf.” Fromagerie L’amuse IJmuiden"

  • 141 zonnepanelen - Q-Cells type Q.PEAK DUO ML-G9 
  • Elk paneel is 385 Wp
  • 49.300 kWh
  • 36.914 kg CO2 reductie per jaar

Expert in zonnestroom installaties sinds 2013

Sunergetic verzorgt het gehele traject. Van het systeem-ontwerp en de materiaalselectie tot de installatie. Wij borgen de kwaliteit van onze werkzaamheden met gecertificeerde werknemers en sterke projectbegeleiding. 

Door de productie actief te monitoren geven we invulling aan service en onderhoud. Wilt u weten wat het rendement kan zijn op uw investering? Wilt u ook gebruik maken van de subsidiemogelijkheden? Het verschil in kosten tussen zonnepanelen leasen of kopen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Ik wil deze case study ontvangen