Zonnepanelen voor Egmond Plastic

Bij Egmond Plastic B.V. plaatste Sunergetic 800 zonnepanelen. De dakbedekking van de loods is onlangs vernieuwd door Rommers. De omvormers plaatsten we in een PV-shelter op het dak. De AC-werkzaamheden werden uitgevoerd door Konijn Techniek.

Hieronder uploaden wij gedurende de installatie foto's en video's van de zonnepanelen montage bij Egmond Plastic. Ook leest u meer over de overwegingen achter de uitvoering en de werkzaamheden bij dit succesvolle MKB bedrijf.

Egmond Plastic B.V. voor en tijdens de installatie.

800 zonnepanelen op bedrijfsloods

Een constructie berekening toonde aan dat de stalen constructie van de bedrijfsloods ijzersterk is. Daarnaast is de dakbedekking van de loods vernieuwd, zo loopt de leeftijd van de dakbedekking mee met de levensduur van de zonnepanelen. Dat is goed en duurzaam advies. Met het vernieuwde dak kan Egmond Plastic de komende decennia probleemloos zonnestroom opwekken. 

Daarnaast heeft Egmond Plastic er ook voor gekozen om de lichtkoepels in het dak te verwijderen. Zo ontstaat meer ruimte voor het plaatsen van zonnepanelen. Een mooi voorbeeld hoe je van de kostenpost (het bedrijfsdak) een renderend bedrijfsmiddel maakt!

 • 800 zonnepanelen | 410 Wp
 • QCells Q.PEAK DUO ML-G10 Monokristallijn
 • 6 Omvormers | Growatt MAX 50KTL3-X
 • Montagemateriaal: Van der Valk 

Nieuwe dakbedekking voor plaatsing zonnepanelen

De bitumen dakbedekking is vernieuwd door de dakbedekkers van Jesse Rommers. Qua materiaal is gekozen voor wit bitumen mede vanwege de extra reflecterende werking. Witte dakbedekking biedt meer reflectie én emissiviteit en dat helpt zowel bij het verbeteren van de binnentemperatuur als de temperatuur op het dak. Een lagere temperatuur op het dak heeft een positief effect op de productie van de zonnepanelen en dat is gunstig voor het rendement.

Sunergetic B.V. uit Alkmaar levert en plaats monokristallijn QCells zonnepanelen met een Wattpiek vermogen van 410 Wp per stuk. De bijbehorende DC-werkzaamheden worden uitgevoerd door de ervaren installateurs. De omvormers worden op het bedrijfsdak gemonteerd in een PV-shelter. De zonnepanelen worden als serieschakelingen geïnstalleerd met string-omvormers van Growatt.

De AC-werkzaamheden van de installatie wordt verzorgd door de huisinstallateur van Egmond Plastic, sinds jaar en dag: Konijn Techniek. Na de inbedrijfstelling wekken de zonnepanelen gemiddeld zo'n 270.000 kWh per jaar op.

 • Dakwerkzaamheden
 • Vervangen dakbedekking
 • Plaatsen zonnepanelen
 • Afwerken installatie
 • AC werkzaamheden
 • Inbedrijfstelling
 • Professionele monitoring

Professionele monitoring

Nadat het elektradeel van de installatie is afgerond, vindt de laatste inspectie plaats en wordt het systeem in werking gezet. Sunergetic levert een professionele monitoringsdienst. Daarmee wordt de productie dagelijks in de gaten gehouden. Zo kan effectief worden bepaald of extra service nodig is en hiermee wordt opbrengstverlies de komende jaren voorkomen. 

Egmond Plastic ontvangt zelf ook toegang tot de online omgeving waar de prestaties van het systeem dagelijks kunnen worden gemonitord. Indien gewenst kan er bij de receptie van het bedrijf op een digitaal TV-scherm met internet LIVE worden meegekeken naar de prestaties van de zonnepanelen. Door een deel van het jaarlijkse stroomverbruik op te wekken met zonne-energie, worden dagelijks CO2 en kosten bespaard. 

De investering levert door de grote kostenbesparing een hoog rendement. Dat geldt zowel op korte termijn als op lange termijn. Egmond Plastic maakt onderdelen voor onder meer de luchtvaartindustrie, defensie, de medische industrie en overige industrieën die gebruik maken van hoogwaardige kunststofproducten. 

Egmond Plastic is wereldwijd een begrip als het gaat om high-tech spuitgieten. Het bedrijf uit Alkmaar staat vooral bekend om de revolutionaire smeltkern technologie en onderscheidende opdamptechnieken. De benodigde energie die daarmee gepaard gaat, wordt nu voor een deel op hernieuwbare wijze opgewekt met de zonnepanelen. 

 • Nomimaal vermogen installatie: 321.440 Wp 
 • Productie: 270.010 kWh per jaar 
 • Aanzienlijke CO2-besparing.  

Zonne-energie voor het MKB sinds 2013

Sunergetic verzorgt in samenwerking met Egmond Plastic het traject van advies tot installatie. Onze werkwijze kent een aantal vaste stappen. Sunergetic meet eerst het dak van de bedrijfslocatie in voor de zonnepanelen. Van het systeem dat wij voorstellen wordt eerst een gedetailleerd systeemontwerp met 3D tekening en een berekening van het financiële rendement gemaakt.

Het voorstel geeft een goed eerste beeld van de mogelijkheden voor het bedrijf. Zo zien ondernemers het maximaal aantal zonnepanelen en de jaarlijkse besparing die dit mogelijk oplevert. 

Voor de financiering zijn er twee opties: het leasen van het systeem of het zelf financieren. Voor beide worden berekeningen gemaakt ter vergelijking van het rendement. 

Sunergetic borgt de kwaliteit van de werkzaamheden met gecertificeerde werknemers en sterke projectbegeleiding. 

Wilt u weten wat het rendement van zonnepanelen kan zijn op uw investering? Klik hier. 

Wilt u ondersteuning bij het aanvragen of slim gebruik maken van de goede subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Meer Case Studies
Ik wil deze case study ontvangen