Zonnepanelen bedrijfspand / schuur Lochem

Bij deze rietgedekte boerderij plaatsten wij een installatie van 72 zonnepanelen op de oude schuur. De zonnepanelen (380WP) hebben een jaarlijkse productie van ca. 24.500 kWh.

“Op deze boerderij zijn meerderen gastverblijven (Lovebubbles) die een romantische getaway zijn. We willen onze energierekening flink verlagen en het liefst naar nul te brengen of nog beter. ”

Lovebubbles, Lochem

Zonnepanelen op oude schuur

Op deze boerderij zijn meerderen gastverblijven (Lovebubbles) die een romantische getaway voor geliefden zijn. De Love Bubbles worden ontwikkeld op LandGoed in het Achterhoekse coulissen landschap (buitengebied Lochem) waar het groeipad van de liefde wordt uitgebeeld. Om het bedrijf verder te verduurzamen en om de energiekosten te verminderen is gekozen voor zonnepanelen.

Het proces van opname tot installatie van de zonnepanelen

Vanwege het rietendak en het behouden van de originaliteit van de boerderij en de ligging is gekozen om de zonnepanelen op de oude schuur te plaatsen. We maakten eerst een 3D tekeningen en deden een schouwing ter plaatse. Daarna kwam ons eigen installatie team, die de steiger met valbeveiliging opbouwde. 

 Na het uitmeten en monteren van de dakhaken en dakrailzen kon worden begonnen met het monteren van de 72 Q CELLS zonnepanelen (type: Q.PEAK DUO ML-G9 380 WattPiek). Deze leveren jaarlijks 24.500 kWh opbrengst en zorgen voor 15.900 kg CO2 reductie. 

 Deze zijn aangesloten op de omvormer van Growatt New Energy (type: MID 25KTL3-X). Deze is ventilerend op de achterwand geplaatst. Een brandwerende plaat zal nog worden geplaatst alhoewel er geen SCIOS Scope 12-inspectie zal plaatsvinden. 

Om de capaciteit aan te kunnen is er een externe meterkast geplaatst met 3 x 63A. Voor de bewoners en gasten zijn er nog 2 Laadpalen geplaatst (type: Alfen Laadstation). 

 De installatie is bijna klaar en zal snel worden opgeleverd en via de online monitoring kunnen zowel wij als de klant straks dagelijks zien hoeveel er wordt opgeleverd. Ook krijgt de klant van ons een vermogensgarantie voor de komende 25 jaar van ons! 

  • 72 zonnepanelen
  • Elk paneel is 380 Wp
  • 24.5000 kWh
  • 15.900 kg CO2 reductie per jaar

Expert in zonnestroom installaties sinds 2013

Sunergetic verzorgt het gehele traject. Van het systeem-ontwerp en de materiaalselectie tot de installatie. Wij borgen de kwaliteit van onze werkzaamheden met gecertificeerde werknemers en sterke projectbegeleiding. 

Door de productie actief te monitoren geven we invulling aan service en onderhoud. Wilt u weten wat het rendement kan zijn op uw investering? Wilt u ook gebruik maken van de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Ik wil deze case study ontvangen