Duurzame bedrijfsloods chalet bouwer JATIN

Duurzaam bouwen begint met een onderhoudsarm ontwerp en gebruik van sterke materialen. Wat heeft u aan garanties als we steeds moeten terugkomen?

“Bij JATIN staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Duurzaam bouwen betekent een lage energievraag en weinig onderhoud”

Chaletbouwer Jatin, Dwingeloo

Zonnepanelen op productieloods

Bij JATIN chaletbouw uit Dwingeloo plaatste Sunergetic 175 zonnepanelen: 70 op de oostkant en 105 op de westkant van de productieloods. Deze Oost-West opstelling geeft 83% rendement. 

De onderverdeler in de werkplaats heeft een afzekeringswaarde van driemaal 63 Ampère. Dit was voldoende capaciteit voor de drie omvormers. 

Omdat de timmerwerkplaats stoffig kan zijn en de omvormers binnen hangen, selecteerden wij omvormers met een speciale actieve koeling. Dit type omvormer van de Duitse producent SMA heeft een gesloten koeling. Dit zorgt dat er geen vuil bij de elektronica kan komen. 

Voor de investering is gebruik gemaakt van de Energie Investeringsaftrek (EIA). "Wij konden profiteren van de EIA, een extra aftrekpost van 45% over de investering in het eerste jaar. Dat was aantrekkelijk."

Ambacht en ervaring in een mooi familiebedrijf

Bij JATIN staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De chalets worden met sterke materialen en met oog voor detail gebouwd. "Wij bouwen recreatiewoningen volledig naar wens van de klant en naar de eisen van deze tijd. Duurzaam bouwen betekent een lage energievraag en weinig onderhoud."


  • 175 zonnepanelen
  • 54.250 Wp
  • 45.027 kWh
  • 27.015 kg CO2 reductie per jaar

Prestaties meten onafhankelijk van de omvormer-producent

Voor het meten van de kWh-productie zijn drie kWh-tellers geplaatst. JATIN heeft gekozen voor 10 jaar service en onderhoud. 

Door de bruto productie te meten in combinatie met een GSM responder beschikken wij over een constante en objectieve kilowattuur meting. Middels vooraf gedefinieerde toleranties kunnen wij afwijkingen in de verwachte kilowattuur productie automatisch detecteren en direct actie ondernemen. 

Zo stellen wij zeker dat de beloofde opbrengst ook wordt behaald.Werkwijze voor MKB-projecten

Uw dak wordt eerst op afstand ingemeten. Daarna ontvangt u een indicatief voorstel. De AC-werkzaamheden worden altijd op locatie opgenomen. 

Aansluitend ontvangt u een definitieve offerte. 

Na uw opdracht starten wij de projectvoorbereiding. 

Na de installatie volgt de oplevering. 

Aansluitend bieden wij onze klanten actieve monitoring, service en onderhoud.


Ik wil deze case study ontvangen