Beleidsmonitoring2025-04-14T11:32:37+02:00

Beleidsmonitoring

Toetsing van duurzaamheidsbeleid: van verwachting naar werkelijkheid

Als woningcorporatie wilt u graag toetsen of het beleid wat is uitgevoerd ook daadwerkelijk het gewenste effect heeft in de praktijk. Levert de inzet ook daadwerkelijk de verwachte energiebesparing op? Welke vergoeding kan worden gevraagd aan de bewoners? Profiteren de bewoners daadwerkelijk van hun besparing in energieverbruik en verhoging van wooncomfort?

Als partner doen wij onderzoek naar de energiebesparende maatregelen, door de daadwerkelijke besparing bij een bewoner te monitoren en meten. Aan de voorkant doen wij theoretische berekeningen, hoeveel energie een maatregel zou moeten besparen. Wij zien ook dat de theorie en praktijk verschillen. Daarom faciliteren wij woningcorporaties in het meten van de daadwerkelijke impact op woningniveau.

In 5 stappen woningen in uw woningcorporatie verduurzamen met zonne-energie!

  • 1
    Productselectie

    Selectie van juiste producten voor project
  • 2
    Werving en Communicatie
    Genereren van geïnteresseerde in het project
  • 3
    Uniek advies per bewoner
    Maatwerkadvies dat is afgestemd op elke bewoner
  • 4
    Installatie uitvoeren
    Onze monteurs plaatsen de installatie
  • 5
    Monitoren en nazorg
    Met actieve monitoring maximaal rendement
Producten Sunergetic.

Voorbeeld

Demonstratieproject Hybride Warmtepompen

Vanuit de vereniging voor Duurzame Warmte, Techniek Nederland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een initiatief gevormd om de toepasbaarheid, prestaties en besparing van hybride warmtepompen in kaart te brengen. Zo werd bij 200 hybride warmtepompen de werking gevolgd voor 2 seizoenen. Aan de voorkant werd 40% gasreductie verwacht, uit het onderzoek kwam een gemiddelde besparing van 75%.

Toepasbaarheid

Geldt dit voor huurwoningen

De deelnemende woningen van het demonstratieproject hadden een gemiddeld gasgebruik van 1.850m3. Bij de gemiddelde huurwoning ligt het gasgebruik een stuk lager. Bij het demonstratieproject is het gemiddeld stroomverbruik met 2.360kWh gestegen. Hoeveel zonnepanelen passen bij deze stijging? Komt het plaatsen van een hybride warmtepomp uit bij een huurwoning? En welke bijdrage levert de huurder?

Een medewerker van Sunergetic geeft uitleg aan de mevrouw.
Man legt hun zonnestroominstallatie uit aan bewoners van een woningcorporatie.

Onze aanpak

Data-gedreven verduurzaming

Door gebruik van slimme monitoring gekoppeld met de data van de slimme meter, hebben wij inzage in het energieprofiel onder bewoners. Met onze eigen gebouwde software, bouwen handige tools die onderzoek kan opschalen. Bewoners kunnen ons toestemming geven om hun slimme meter uit te lezen en hun energiecontract uploaden. Zo meten wij over een langere periode de werkelijke besparing op woning- en wijkniveau.

Onze aanpak

Beleidsmonitoring maakt duurzaam beleid meetbaar

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Een monteur loopt met een zonnepaneel.

Projecten zonne-energie

Oplevering voor woningcorporaties waar we trots op zijn

Beleidsadviseur Wonen | Woonwaard

Beleidsadviseur Wonen | Woonwaard

Manager vastgoedbeheer | NabijWonen

Manager vastgoedbeheer | NabijWonen

Projectleider duurzaamheid | Woonopmaat

Projectleider duurzaamheid | Woonopmaat

Adviseur duurzaamheid | Gemeente Roerdalen

Adviseur duurzaamheid | Gemeente Roerdalen

Projectmanager | Gemeente Roermond

Projectmanager | Gemeente Roermond

Beleidsmedewerker | Gemeente Venlo

Beleidsmedewerker | Gemeente Venlo

Sjors – Norah

Sjors – Norah

Directeur – Autobedrijf Zuiderkogge

Directeur – Autobedrijf Zuiderkogge

Veelgestelde vragen over zonne-energie voor woningcorporaties

Heeft u nog vragen bekijk dan onderstaande veel voorkomende vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Mocht de vraag er niet tussen staan of iets nog niet duidelijk zijn, neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Hoe bespaar ik kosten met zonnepanelen?2024-12-18T08:38:46+01:00

Zonnepanelen kunnen je aanzienlijk helpen om kosten te besparen op je energierekening. Hier is hoe dat werkt:

  1. Lagere Energiekosten: Zonnepanelen wekken elektriciteit op uit zonlicht, waardoor je minder stroom hoeft af te nemen van je energieleverancier. Dit leidt direct tot een lagere energierekening.
  2. Terugleveren aan het Net: Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. In Nederland krijg je hier een vergoeding voor, ook wel de salderingsregeling genoemd.
  3. Bescherming tegen Stijgende Energiekosten: Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en hun tariefverhogingen. Dit betekent dat je beter beschermd bent tegen stijgende energieprijzen in de toekomst.
  4. Belastingvoordelen en Subsidies: De overheid stimuleert het gebruik van zonnepanelen door verschillende belastingvoordelen en subsidies aan te bieden. Dit verlaagt de initiële kosten van de panelen en verhoogt je totale besparing.
  5. Waardevermeerdering van je Huis: Woningen met zonnepanelen zijn vaak aantrekkelijker voor kopers, omdat ze energiezuiniger zijn. Dit kan de waarde van je huis verhogen, wat een indirecte financiële winst oplevert.

Door te investeren in zonnepanelen, kun je dus zowel op korte als lange termijn kosten besparen, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Lees verder
Support Sunergetic.

De juiste oplossing met zonne-
energie voor uw woningcorporatie?

Onze adviseurs zitten voor u klaar.

Ga naar de bovenkant