Zonnepanelen opbrengst
Opbrengst van de zonnepanelen bepalen voor uw bedrijf
Als bedrijf wilt u de kosten van uw bedrijfsactiviteiten laag houden, terwijl u tegelijkertijd zorgt voor een verantwoorde en duurzame manier van werken. Het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfsgebouw kan een uitstekende manier zijn om beide doelen te bereiken. Het is echter belangrijk om te weten wat de opbrengst van uw zonnepanelen zal zijn voordat u een investering doet.
Opbrengst van de zonnepanelen
Het berekenen van de opbrengst van uw zonnepanelen is belangrijk omdat het u een idee geeft van hoeveel energie uw systeem zal opwekken. Dit is van cruciaal belang om te weten, omdat het bepaalt hoeveel u kunt besparen op uw energierekening en hoe snel u uw investering in de zonnepanelen terugverdient. Het berekenen van de opbrengst van uw zonnepanelen kan u ook helpen om de juiste maat en het juiste type zonnepanelen te kiezen om aan uw energiebehoeften te voldoen. Bij het berekenen van de opbrengst van uw zonnepanelen wordt rekening gehouden met verschillende factoren;
- Het vermogen van je zonnepanelen: Het vermogen van je zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dit is de maximale opbrengst die je zonnepanelen kunnen genereren onder ideale omstandigheden. Het vermogen van je zonnepanelen vind je op het typeplaatje op de achterkant van het paneel of in de specificaties van de fabrikant.
- De locatie van uw zonnepanelen: De locatie van uw zonnepanelen is ook van invloed op de opbrengst. In Nederland zijn zonnepanelen het meest effectief als ze op het zuiden zijn gericht en onder een hoek van ongeveer 35 graden staan. Als je zonnepanelen niet op het zuiden zijn gericht of onder een andere hoek staan, zal de opbrengst lager zijn.
Het aantal zonuren: Het aantal zonuren per dag varieert per locatie en per seizoen. In Nederland schijnt de zon gemiddeld ongeveer 1500 uur per jaar. Dit aantal zonuren is van invloed op de opbrengst van je zonnepanelen. - Eventuele schaduwwerking: Wanneer en hoelang er schaduw op uw dak is hangt af van uw directe omgeving. Schaduwvorming die vooral plaatsvinden tijdens piekuren wil je ten alle tijden voorkomen en constante schaduwvorming wil je natuurlijk ten alle tijden ontwijken.
- De oriëntatie en hellingshoek van uw zonnepanelen: De opbrengst van zonnepanelen wordt beïnvloed door de oriëntatie en de hellingshoek van de panelen. Panelen die op het zuiden gericht zijn en een hellingshoek van ongeveer 35 graden hebben, produceren de meeste energie. Als je panelen een andere oriëntatie of hellingshoek hebben, moet je rekening houden met een lager rendement.
“Optimaliseer uw rendement: Hoe hogere opbrengsten niet altijd leiden tot het beste resultaat voor uw zakelijke zonnepanelen”
Bij het kiezen van een zonnepanelen-systeem is het belangrijk om te letten op de opbrengst in combinatie met het eigen energieverbruik, omdat dit van cruciaal belang is voor het rendement van het systeem.
Het eigen energieverbruik is een belangrijke factor voor uw rendement. Een zonnepanelen-systeem dat veel meer elektriciteit produceert dan er wordt verbruikt, levert namelijk geen rendement op. In plaats daarvan wordt de overtollige elektriciteit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en ontvangt de eigenaar van het systeem daarvoor een vergoeding. Dit kan aantrekkelijk zijn, maar het levert niet zoveel op als het gebruik van de opgewekte elektriciteit voor het eigen energieverbruik.
Tool
Maak gebruik van onze tool voor een schatting van uw financiële rendement voor uw bedrijf.
Hoe weten wij hoeveel zonnepanelen u precies nodig heeft voor een optimaal rendement?
Elke dag houdt ons team van bouwkundige tekenaars zich bezig met het opstellen van legplannen. Ze maken gebruik van diverse tools, waaronder een tool van het KNMI die al tientallen jaren de dagelijkse zonnestralingsgegevens in Nederland bijhoudt.
Met behulp van deze gegevens kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel zonnestraling er gemiddeld per jaar op uw locatie valt. Hoewel er jaarlijks wat variatie kan optreden, zijn deze gegevens verbazingwekkend accuraat.
Onze ontwerpers houden rekening met alle factoren die invloed kunnen hebben op uw opbrengst voor de komende 25+ jaar.
Bent u geïnteresseerd in een gratis op maat gemaakte offerte? Vraag dan hier een gratis offerte aan!