Zonnepanelen voor woningcorporatie Meerwonen 

Sunergetic verduurzaamt de woningvoorraad van woningcorporatie Meerwonen. Door de aanpak en werkwijze bereikten wij een deelnamegraad van 73%.

“Door de aanpak en werkwijze bereikte Sunergetic bij de bewoners een deelnamegraad van 73%.”

Woningcorporatie Meerwonen

Projectmatige aanpak zonnepanelen voor woningcorporatie

Woningcorporatie Meerwonen uit Roelofarendsveen heeft Sunergetic geselecteerd als samenwerkingspartner voor het leveren en plaatsen van zonnepanelen op haar grondgebonden woningen. 

Hiervoor is in 2019 een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel van de samenwerking is het verduurzamen van de woningvoorraad, inclusief de exploitatie en het onderhoud van het systeem. 

Geïnteresseerde huurders uit de regio Holland Rijnland ontvingen een brief en schreven zich in via de website. Daarna ontvingen zij een maatwerkadvies, waarin het financiële voordeel werd uitgelegd. Sunergetic organiseerde alle stappen van het zonnepanelenprogramma: van de bewonersactivatie tot aan de kWh-opbrengstmonitoring. 

In 2020 zijn wij gevraagd om de monitoring en het onderhoud van 600 systemen van een andere, bestaande leverancier over te nemen. Deze systemen worden voor Meerwonen voorzien van SolarResult: onze actieve monitoring voor woningcorporaties.

Helder advies en maatwerk. Een aantrekkelijk aanbod tegen een vaste vergoeding

Bij Meerwonen zijn de installaties en de monitoring gerealiseerd conform het strategisch vastgoedbeleid en de wensen van de woningcorporatie. Sunergetic heeft de contractvorming en proceskeuzes actief begeleid. 

Meerwonen heeft daarna de succesvolle beleidskeuze van acht zonnepanelen tegen een vaste vergoeding per maand geïntroduceerd bij haar bewoners. Hierdoor bespaart de bewoner nu aanzienlijk op zijn energierekening én heeft Meerwonen een positieve business case voor de komende jaren. 

Zo komen wij gezamenlijk tot een win-winsituatie voor alle partijen. Sunergetic draagt zorg voor de werkvoorbereiding en de realisatie van de zonnestroominstallaties, die allen uiteraard voldoen aan het maatwerkadvies. 

Het maatwerkadvies bevat voor elke bewoner een visuele weergave van de besparing op de energie-rekening, de maandelijkse servicekosten én de netto besparing.


  • 1.498 zonnepanelen
  • 471.870 Wp geïnstalleerd vermogen
  • 382.010 kWh productie per jaar
  • 229.206 kg CO2 reductie per jaar
  • Zonnepanelen: Qcells 315 WattPiek
  • Micro-omvormers: Growatt 2500-S
  • Onderconstructie: SolarStell

Expert in zonnepanelen voor woningcorporaties sinds 2013.

Als woningcorporatie maakt u passende beleidskeuzes binnen uw strategisch vastgoedbeleid. Daarna wordt u ontzorgd door Sunergetic. Wij verzorgen het gehele traject van projectmanagement tot bewonersactivatie. 

Wij leveren de materiaalselectie, de werkvoorbereiding en de installatiecapaciteit die nodig is. De kwaliteit van onze werkzaamheden wordt geborgd met gecertificeerde werknemers en sterke projectbegeleiding. 

Sunergetic is specialist in het verduurzamen van vastgoed. Onze missie is de uitstoot van CO² verminderen, lagere woonlasten voor huurders bewerkstelligen en werkgelegenheid creëren.

Service en werkwijze

Sunergetic begeleidt bewoners van A tot Z. Vragen worden dagelijks per e-mail en telefoon beantwoord door onze ervaren helpdesk medewerkers. Doordat wij onze eigen software hebben ontwikkeld komt bij ons alles uit één hand. Hierdoor zijn wij in staat transparant en efficiënt te werken richting een zo hoog mogelijke conversie.

Ik wil deze case study ontvangen