Concrete handvaten
Sunergetic vertaalt de ambities uit de RES naar concrete wijkgerichte verduurzamingsmaatregelen. Met de kennis en ervaring van de uitvoering, ondersteunen wij gemeenten bij het opzetten van projecten: Van Parijs naar Praktijk. Zo begeleiden wij projecten bij bedrijventerreinen, gemeentelijk vastgoed, monumentale panden of beschermd stadsgezicht, wijkaanpakken of gehele gemeenten.
Bedrijventerreinen
Wij organiseren in samenwerking met gemeente, parkmanagement en bedrijventerreinen acties om ondernemers te stimuleren om verduurzamingsmaatregelen te nemen. Dit wordt gedaan door de ondernemers te informeren over subsidieregelingen die ter beschikking worden gesteld vanuit gemeente en overheid. Wij verzorgen de communicatie, richten een landingspagina in, komen langs bij bedrijven en voeren haalbaarheidsstudies uit.
4 stappen voor communicatie in uw gemeente voor succesvol verduurzamen met zonne-energie!
Gemeentelijk vastgoed
Vanuit het klimaatakkoord is de ambitie om het maatschappelijk vastgoed in 2050 CO2-arm te hebben. De verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed kan op een kosteneffectieve en gefinancierde manier gerealiseerd worden. Wij delen graag onze bewezen aanpakken en praktijkvoorbeelden.
Monumentale panden en beschermd stadsgezicht
In Nederland zijn 472 beschermde gebieden, in de praktijk blijkt het een uitdaging om deze gebieden te renoveren en verduurzamen. Mag een monument energie verslinden? Mag een monument materiaal verslinden? Er zijn vaak meer mogelijkheden met de oorspronkelijke bouwwijze en bijzondere oplossingen. Wij adviseren in en organiseren effectieve aanpakken voor de uitrol van projecten op beschermd stadsgezicht. Duidelijk beleid en een pragmatische aanpak zijn onvermijdelijk. Slimme innovaties zorgen voor een balans van betaalbaar, duurzaam en betrouwbaar, want erfgoed verandert mee.
Wijkgerichte aanpak
Het verduurzamen van de gebouwde omgeving doen we samen. Het is belangrijk om inwoners mee te krijgen. Dit doen wij door bewoners goed te informeren en adviseren op hun persoonlijke situatie. (Subsidie)-regelingen vanuit de gemeente of overheid overbrengen aan de inwoners, door in de wijk actief te zijn en het gesprek aan te gaan.
Adviesgesprek
Wilt u een vergelijkbaar project opzetten binnen uw gemeente? Mail of bel ons, dan plannen we een adviesgesprek in om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

Projecten zonne-energie
Oplevering voor gemeenten waar we trots op zijn
Veelgestelde vragen over zonne-energie voor gemeenten
Heeft u nog vragen bekijk dan onderstaande veel voorkomende vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Mocht de vraag er niet tussen staan of iets nog niet duidelijk zijn, neem dan contact op met een van onze adviseurs.
